Brood3qr.nl / koken / Brood
* Italiaanse kruiden en peper onder de broodmix mengen. * Klein gesneden olijven en gedroogde tomaten. * Fijne bruine kandijsuiker. * 125 gram uitgebakken spekjes. Panettone (Italiaans kerstbrood) 1 pak witbroodmix, 1% dl handwarm water, 1% dl. lauwe melk, 25 gram gesmolten boter, 4 zakjes vanillesuiker, 80 gram bigarreaux, 80 gram rozijnen, 100 g. gepelde walnoten, rasp van 1 sinasappel, 2 theelepels boter. fl Ultraplus Ovaal invetten en bestuiven met bloem. Deeg maken in BB-Mixerkom: broodmix met kuiltje waarin water, melk, boter en vanillesuiker. Deksel erop en de "Tuppershake" doen. Met spatel wanden leegschrapen en een mooi deeg kneden. Deksel op de kom doen en 20 minuten laten rijzen op een warme plaats. Bigarreaux en noten in Quickchef fijnhakken en samen met rozijnen en sinasrasp door het gerezen deeg kneden. Van het deeg een mooie bol vormen en in de bestoven Ultraplus schaal leggen. Deksel erop en schaal in warm bad zetten, zodat deeg opnieuw 30 minuten kan rijzen. Oven voorverwarmen (hete lucht 200°C , conventioneel 220°C). Als rijstijd erop zit: een ster bovenin het deeg knippen en daarover de 2 theelepels boter verdelen. U+Schaal, zonder deksel, laag/midden in de voorverwarmde oven zetten. Na 10 minuten de temperatuur terugbrengen naar resp. 180°C of 200°C en het brood in circa 40 minuten afbakken. Panettone uit oven halen en nog even laten afkoelen alvorens te storten. Voor serveren eventueel bestrooien met poedersuiker. Pittige saucijzenbroodjes 4 plakjes bladerdeeg, 100 gram rundergehakt, 2 eidooiers, 1 eetlepel paneermeel, peper, zout, 1 theelepel zoete ketjap (manis), % tot 1 theelepel sambal oelek Laat bladerdeeglapjes ontdooien. Kneed ondertussen 1 eidooier, paneermeel, peper, zout, ketjap en sambal door het gehakt. Rol van dit gehakt 4 rolletjes, leg midden op ieder plakje bladerdeeg een gehaktrolletje en klap ze dicht. Plak de randjes vast met wat water met het Keukenkwastje. Klop de overgebleven eidooier los en bestrijk hiermee de bovenkant van de broodjes. Leg ze in de Ultraplus vierkant of braadslee. Bak ze circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175-200°C. Laat ze daarna iets afkoelen op een rooster. - 15 - 12/03/2007
Smakelijk eten!