Worstebroodjes3qr.nl / koken / Worstebroodjes
    Ingredienten deeg
  • 500gr bloem
  • 200ml melk
  • 125gr boter
  • 25gr gist
  • 25gr suiker
  • 1 ei
  • ? peper, zout en andere kruiden naar smaak.

  • 1kg gemengd gehakt volgens eigen recept
    Bereiding
  1. Kneed van alle ingredienten in ca. 8 minuten een soepel deeg.
  2. Verdeel het deeg in 20 stukjes en bol ze glad op.
  3. Leg ze op een deegkleedje of vlakke plaat en dek af met plasticfolie.
  4. Laat de bolletjes 20 minuten rijzen.
  5. Verdeel het gehakt in 20 worstjes (ca. 50gr).
  6. Sla de bolletjes plat zodat de lucht eruit is en rol ze uit.
  7. Leg een worstje in het midden en vouw of rol het deeg dicht.
  8. Bedek een bakplaat met bakpapier of vet deze in.
  9. leg de worstenbroodjes erop en bestrijk ze met het losgeklopte ei.
  10. Laat 60 minuten rijzen in een warme en vochtige ruimte.
  11. Verwarm de oven op ca. 240 graden en wacht tot deze goed opgewarmd is.
  12. Zet de bakplaat in de oven en bak de worstenbroodjes in 8-10 minuten goudbruin.
  13. Bestrijk de worstenbroodjes met geklaarde boter.

Smakelijk eten!