Snert3qr.nl / koken / Snert
    INGREDIENTEN voor ca. 10L
  • 900gr Spliterwten
  • 400gr vlees/vis
  • 6 liter Water
  • 4 Uien
  • 4 Aardappelen (ca. 500g)
  • 2 Prei
  • 2 Wortels
  • 1 Bleekselderij / knolselderij
  • 8 Bouillonblokjes
  • 1 bol knoflook (naar smaak)
  • Zout/peper naar smaak
    VOORBEREIDING
  1. Zet de spliterwten 1 uur in een pan of schaal onder water of volg de gebruiksaanwijzing op uw verpakking doordat u misschien een ander merk gebruikt dan wij kan de tijd om de spliterwten te weken anders zijn. Spoel ze daarna goed af.
    BEREIDING
  1. Snijd de uien, selder, wortelen en de prei in stukken van 2 cm.
  2. Doe boter in de pan en bak de ui aan, voeg dan de selder en de prei toe en laat alles even bakken.
  3. Voeg het water, groenten en het vlees of vis toe.
  4. Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in stukjes en voeg ze ook bij de soep.
  5. Als het kookt kunt u de spliterwten en de bouillonblokjes toevoegen.
  6. Laat de soep gedurende 1 uur op een zacht vuur verder koken ZONDER roeren.
  7. Vergeet daarna niet af en toe te roeren om de soep zo snel mogelijk te koelen.
    INMAKEN
  1. Doe de erwtensoep in gesteriliseerde potten, vul ze tot ca. 2 cm onder de rand.
  2. Maak de soep in op 100 graden gedurende 90-100 min.

Smakelijk eten!